Vi testar elektricitet

Årskurs 6 har nu jobbat men ”Energi” under NO:n. Vi har pratat om vilka olika sorters energi det finns och vilka vi använder under en vanlig dag. Vi har pratat om olika energikällor, var vi hämtar den energi vi använder från.  Vi har också diskuterat vilka energikällor som är förnybara och vilka som inte är det och vilken påverkan de har på vår miljö.

Till sist har vi tittat närmare på en av våra vanligaste energiformer; elektricitet.

Vi avslutade området med att idag göra olika försök med statisk elektricitet och fick många spännande resultat!

Med vänliga hälsningar, Amanda

Genom att ladda en ballong med statisk elektricitet kund vi få tomma burkar att rulla utan att röra dem.
Och få en tunn vattenstråle att kröka sig.
Festligt värre kändes det!

Nu avslutar vi kemin

Under ett par veckor har vi i årskurs fem arbetat med kemi på NO-lektionerna. Vi har både haft teoretiska lektioner och praktiska experiment. Som avslutning har eleverna fått göra en faktafilm, enskilt eller i grupp, om ett grundämne som de själv valt.

Vilka fantastiska filmer det blev!

Eleverna har verkligen varit duktiga på att hitta fakta, spela in och redigera.

Här nedan kan ni titta på några av filmerna.

Helium – Ali B.

Syre – Maha & Yasmin