Äggprojektet

Just nu byggs det för fullt på torsdagar under NO-lektionerna.

Både årskurs 5 och 6 håller nämligen på med vårt äggprojekt som en del av teknikundervisningen. Uppdraget är att bygga ett skydd för ett ägg.  Vi kommer sedan släppa ägget med skyddet från tredje våningen ner på marken. Målet är att skyddet ska vara så bra att ägget inte går sönder!

Eleverna fick skapa skisser på vad de ville bygga för skydd där de även skrev ut vilka material de planerade att använda.  Vi passar på att återbruka också och använder därför nästan bara material som annars skulle kastas.

Vid det här laget har nästan alla kommit igång och bygger för fullt. Några har till och med hunnit bli klara med sina byggen och även börjat testa sina skydd. En del har då upptäckt att det som verkade bra på pappret inte alltid fungerar i praktiken. Då får man gå tillbaka, tänka om och utveckla sin design.

Men arbetet går framåt och eleverna arbetar på och bygger för fullt!

Vänligen, Amanda