Hej vårdnadshavare med barn på Glädjens förskola!

Hej alla barn och föräldrar!

Vilken härlig vecka!
På tisdagen hade vi föräldramöte där rektor bland annat pratade om skollag och läroplaner, skolans ansvar och vårdnadshavares ansvar samt Schoolsoft och hemsidan.
Vi diskuterade även regler, förhållningssätt och skolans värdegrund.
Lärarna berättade även vad som händer i de olika klasserna och förklarade pedagogiska syftet med undervisningen, powerpointen som visades under mötet finns bifogat HÄR, likaså förtydligande av ordningsregler som finns bifogat HÄR.

I onsdags var det en stor halloween fest för hela skolan, det fanns många läskiga varelser och vi gick alla en fantastiskt spännande spökrunda i källaren, ett axplock av festen finns dokumenterat i ett fotoalbum här på hemsidan under fliken Fotoalbum.

Under torsdagen och fredagen fotograferades alla barnen så nu blev det finkläder istället för spökkläder.

Jag önskar er alla ett skönt och avkopplande höstlov så ses vi igen v.45.

Marie Widell
Rektor/Förskolechef
Malmö Friskola

Det händer mycket spännande på Malmö Friskola nu!

Ett av våra utvecklingsområden är digitalisering vilket lärarna arbetar med varje tisdag efter skolverkets moduler.
Vi är en av de 100 skolorna som har blivit utvalda i hela Sverige att delta i försöksverksamheten för att digitalisera de nationella proven, detta ser vi fram emot och är väldigt stolta över att vara en del av!

Hela skolan sjunger!

I onsdags var det återigen dags för en av terminens stora event ”Hela skolan sjunger”, ett fantastiskt sångpotpurri gavs av våra duktiga och kreativa elever.

Stort tack till lärare och elever som har arbetat hårt med förberedelserna till detta och bidrar till en underbar sångstund.

Nya nummer för sjukanmälan!
Malmö friskola har numera en sms-tjänst, denna tjänst gör det möjligt för er föräldrar att sjukanmäla era barn genom att skriva ett meddelande till respektive arbetslag.

Förskoleklassen:

Åk 1 – 3:

Åk 4 – 6

Vill man däremot ringa in för att sjukanmäla sitt barn så används detta numret:

GDPR
För oss på Malmö Friskola AB är det viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och schysst sätt. Därför välkomnar vi den nya EU-förordning GDPR (General Data Protection Regulation) som började gälla i hela EU den 25 maj 2018.
Mycket är sig likt, men skyddet för din personliga integritet har förstärkts.
Därför har vi tagit fram en integritetspolicy som bland annat beskriver hur och varför vi sparar dina personuppgifter, något vi gör för att till exempel kunna förbättra vår service.
Du behöver inte göra något, men vi rekommenderar att du läser igenom integritetspolicyn så att du får förståelse för varför vi samlar in personuppgifter, hur länge vi sparar dem, dina rättigheter med mera.

Du hittar policyn här: Vår integritetspolicy (GDPR)

Skolstart!
Hej! Jag vill hälsa er varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår!

Eleverna i årskurs F-3 börjar kl 08:00 – 13:50 och eleverna i årskurs 4-6 börjar 09:10 – 15:20. Den första dagen är en lära-känna dag där elever och lärare möts. Fredagen den 17:de är en värdegrundsdag där hela skolan arbetar gemensamt med likabehandling och värdegrund samt ordningsregler.

Den 20-21 augusti är det studiedagar och skolan är stängd. Fritidshemmet och förskolan har öppet som vanligt.

Väl mött till en givande och lärorik termin!

Marie Widell, Rektor/Förskolechef

Skolavslutning torsdag den 14 juni!
Då har terminens sista skoldag kommit och det är dags att säga hej då  till våra 6:or som lämnar oss för att gå på högstadiet på olika skolor runt om i Malmö. Vi tackar dem för den tid som de varit våra fina och duktiga elever och önskar dem stort lycka till  i framtiden.

Vi önskar alla våra elever ett härligt sommarlov och önskar dem varmt välkomna tillbaka till oss när höstterminen börjar, torsdagen den 16:e augusti.

Förskolan och fritidshemmet är öppet som vanligt fram till den 29 juni.  Vi har stängt hela juli och förskolan och fritidshemmet öppnar igen onsdagen den 1 augusti.

Tack för det här läsåret och ha en skön sommar!

Onsdag den 6 juni
Är det Sveriges nationaldag.
Då är skolan, förskolan och fritidshemmet stängt!
Betyg från Åk 4
Malmö Friskola är en av 11 skolor i Sverige som deltar i ett försök med betyg från åk 4.
I dagens Lokaltidningen, Malmö finns det en artikel där elever i åk 4 och personal på skolan intervjuas om vad de tycker om att få betyg så tidigt.
För att läsa hela artikeln, klicka på länken nedan.
Öppet Hus
En solig och fin torsdag för ett tag sedan hade vi öppet hus här på skolan. En hel del föräldrar kom och besökte verksamheten och träffade våra elever, pedagoger och fritidspersonal.
De gick runt i skolan, på fritidshemmet och i vårt fina bibliotek fanns vår logoped Liza som informerade om vad hon gör här på skolan.
Vi spelade brännboll och målade tillsammans en fin skylt som numera pryder vårt staket ut mot Södra Bulltoftavägen.
Här kommer nu lite bilder från dagen