År 2556

Föreställ dig år 2556! Hur kommer hus och byggnader se ut då?
Den frågeställningen har klass fem arbetat med på bildlektionerna under några veckor och några har också valt att visa sina arkitektoniska konstverk här i bloggen.

Leyla: I framtiden kommer människor att bo i hem som både är transportmedel och byggnader. Detta på grund av att man både ska kunna flyga den över haven och köra den på vägen. Byggnaden är också hemsökt, och det röda är blod efter människor som har dött.

 

 

Samira: Även Samiras framtidshus har vingar. I hennes iPadinspirerade hus kan det bara bo barn i, de vuxna dör om de försöker ta sig in.

 

 

 

 

Zainab: Zainabs framtidshus är ett hus att ha kul i! Den är helt och hållet gjord i godis och socker, istället för byggd i farliga material som förstör miljön. I hennes framtidsbyggnad kan människor ha ett trevligt liv, eftersom alla älskar godis.

 

 

 

 

Josef S: Josefs framtidsbyggnad är placerad på solen. Inuti är det svalt och skönt, men skulle man gå utanför brinner man upp på direkten.
Betol: Betols framtidsbyggnad är gjord för att människor ska bo gemensamt och ha kul med varandra, inte som i nutiden där människor bor själva. Framtiden är att man bor tillsammans, fast ibland behöver man vara själv, så de röda balkongerna är gemensamma, men rummen inuti har man för sig själv.
Ali S: Byggnaden är inspirerad från Fortnite och heter Tilted Tower. Tilted Tower flyger ut i rymden med människor och efter en timme kastar den ut människorna i rymden. Anledningen till detta är för att det finns för lite mat på jorden, så i framtiden kommer vi behöva vara färre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *