Full fart på projekten

Hej!

I årskurs fyra håller vi just nu på med hela två projektarbeten!

I svenskan startade vi förra veckan upp ett författararbete. Eleverna har själv fått välja en känd barn- och ungdomsboksförfattare att arbeta med. De är just nu i full gång med att leta information och skriva faktatexter om sin författare. Vi var också på biblioteket och eleverna lånade en bok av ”sin” författare. Dessa ska de få läsa och sedan presentera på olika sätt.

På NO-lektionerna har vi nu börjat med ”Projekt: Forska om ett djur”. Detta gör vi som avslutning på arbetsområdet ”Skogen” som vi jobbat med under ett par veckor. Vi jobbar med att skriva faktatexter om vilda djur som vi kan hitta i Sveriges natur och eleverna är mycket engagerade. De får själv leta fakta och bilder för att senare kunna redovisa om sitt djur för resten av klassen.

Med vänliga hälsningar, Amanda