Om ditt barn blir sjukt

Om ditt barn blir sjukt i barnomsorgen/skolan
Om ditt barn blir sjukt eller om det händer en olycka tar personalen på skolan kontakt med någon av vårdnadshavarna. Därför är det viktigt att ni lämnar aktuella telefonnummer så att vi lätt kan nå någon av er. Vid akuta olyckor åker personal från skolan med barnet till sjukhus eller vårdcentral och stannar med barnet tills någon av föräldrarna kommer.

När är ditt barn så sjukt att det ska stanna hemma?
Barnets behov är det avgörande för om det ska vara hemma. Ett sjukt och hängigt barn bör få ha lugn och ro och någon som kan ge det kärlek, tid och omsorg. Barnets allmäntillstånd, d v s hur barnet äter, sover och orkar, är i regel avgörande för om barnet kan vistas i barnomsorgen.

Barnet ska orka delta i de vardagliga aktiviteterna (även utomhus) för att vara i barnomsorgen! Om du känner dig tveksam till vilken sjukdom barnet har och behandlingen av denna, kan du kontakta sjukvårdsrådgivningen/ barnavårdscentralen/ vårdcentralen. Här ger man dig gärna råd och hjälper dig att bedöma barnet.

Om ditt barn är allergiskt
Det är viktigt för ditt barn att du redan vid inskolningen informerar personalen om att barnet har allergi och vilka symtom det får. Lämna gärna en skriftlig information om vad barnet inte tål och hur det ska behandlas vid en eventuell reaktion. Om sjukdomsbilden förändras, glöm inte att berätta detta för personalen på skolan/förskolan.