Nya samarbeten under vecka 10

Hej!

Under vecka 10 har vi startat upp vårt samarbete med förskoleklassen. Vi i årskurs 5 kommer agera faddrar för de yngre eleverna under våren. Bland annat kommer det innebära att eleverna får visa upp sådant de gör på NO-lektionerna för förskoleklassen.

I måndags startade vi upp detta genom att några elever fick gå ner och utföra ett experiment för förskoleklassen. De fick visa och förklara vad som hände och leda en lektion för de yngre eleverna.

På det här sättet får eleverna i årskurs 5 dels öva på att presentera och leda en lektion, dels repetera det vi gjort och lärt oss på NO-lektionerna. Dessutom får förskoleklasseleverna se spännande och roliga experiment.

Fem elever från femman besökte förskoleklassen för att visa ett experiment från en av sina NO-lektioner för dem.
Här visar dom vilken kemisk reaktion det kan bli när man blandar bikarbonat, citronsyra och diskmedel i vatten (och karamellfärg för effektens skull).
Förskoleklassen var mycket nyfikna på resultatet!