vi lär oss klockan

Vi lär oss klockan för att kunna säga vad klockan är. Vi har gjort egna klockor.
Vi fick häften som handlade om klockan . Vi tar hjälp av våra klockor. Att lära sig klockan är roligt.

//Ali Sa

v.45

Hej!

Den här veckan har vi arbetat med:

So – om jorden och världsdelarna. Vi har även tittat i atlas.
No – vi har pratat om kroppen och matspjälkningen.
På idrotten har vi spelat pjett och spökboll.
Vi har tränat på Lucia och hela skolan sjunger på musiktimmen.
Vi har pratat om Islam på arabiskan.
I svenska har vi skrivit dagbok och intervjuat varandra.
I matte ska vi bygga våra egna klockor för att vi ska lära oss klockans begrepp.
Vi har övat på att rita av fåglar i bildämnet.

//klass 3
Abbas, Ahmed, Watyn, Zeinab, Adam, Kumail, Hassan, Mustafa, Rahil, Layan, Fajer, Mohammed Ali, Ali Sa, Abdullah och Manja

Hej och välkomna!

Höstterminen är i full gång och snart ska vi bryta för ett välförtjänt lov.
Tiden har gått väldigt fort!
Vi har börjat landa i nya bekantskaper och nya ämnen.

Efter lovet kommer barnen själva att få stå för innehållet i bloggen.

Hoppas att ni tar del av vår verksamhet!

Mattespel

Idag har vi tränat matte genom att spela två olika mattespel under eftermiddagens lektion. Vi spelade mattememory med både addition (+) och subtraktion (-) och vi spelade ”Tjuv” där vi tränar tiokompisar.

Eleverna samarbetade och var väldigt engagerade i spelen!

/Amanda

Pedagog Malmö Live 2018

Så har mer än en månad av terminen passerat och lärarna på Malmö Friskola är i fullgång med att skapa relationer, studiero och trygghet i klassrummen.
Idag har alla kommunala skolor i Malmö stad studiedag och många föreläsare finns på plats på PML -18 (Pedagog Malmö Live 2018).

Manja i årskurs 3 och Katarina i F-klass föreläser om ”ledarskap och bemötande i klassrummet”, jag är en stolt rektor på Malmö friskola som önskar de ett stort lycka till!

Hälsningar,
Marie Widell

Tack åk 2!

Hej kära elever i åk 2!

Jag hoppas att ni alla njuter av ert sommarlov och det fina vädret.

Jag vill passa på att tacka er alla för vår tid tillsammans på Malmö Friskola. Det har varit otroligt roligt, spännande och lärorikt att undervisa er de senaste två åren. Jag hoppas ni känner att ni har lärt er lika mycket i vårt lilla klassrum som jag har.

När ni kommer tillbaka i höst kommer ni vara stora treor och ni kommer att möta massor av nya utmaningar tillsammans med er nya lärare. Jag lovar att jag kommer och hälsar på någon dag så ni får visa allt nytt ni lär er på hösten.

Stora kramar från Sofie.

Rektors avslutningstal

Kära kära barn, kära kära elever, kära kära vårdnadshavare, kära kära medarbetare och inte minst kära kära Kirsi och Abdul!

Det är en stor dag idag! För mig och inte minst för alla elever som slutar skolan idag! Att samlas så här som vi gör nu på vår vackert pyntade skolgård är fint! Det är en stor dag för er i åk 6 som gått här länge och som nu lämnar skolan för nya äventyr!

Jag tror att ni är spända och lite nervösa men också väldigt förväntansfulla! Jag hoppas och tror att ni är väl rustade för er nya skola och att ni alltid är välkomna tillbaka för att besöka oss!  Det är också en stor dag för er som gått på skolan ert första år nu eller för er som går i förskoleklassen, i ettan, tvåan, trean eller fyran och femman!! Ni kommer att ha flera år framför er fulla av glädje, trygghet, gemenskap och studiero så att när ni väl lämnar Malmö friskola vet jag att är ni väl rustade för nya utmaningar!

Att stå här som rektor och förskolechef på den finaste skolan i Malmö och med de allra bästa elever är en stor glädje!  Jag ser att ni barn tar väl hand om varandra, ni lär er mycket, ni hjälps åt och resultaten, betygen, på skolan har höjts under det senaste läsåret!

Just därför är jag en mycket stolt rektor! Stolt men inte nöjd! Jag tror nämligen på att vi hela tiden kan bli bättre på att höja våra prestationer! Jag tror också på att vi kan bli bättre på hjälpas åt och att samarbeta och att visa varandra respekt med allt vi gör!

Jag önskar er lycka till i fortsättningen och ni ska ta väl hand om er och era familjer!

Med dessa ord vill jag önska er ett riktigt skönt sommarlov och till er som firar midsommar en riktigt glad sådan! och till er som avslutar ramadan säger jag   Eid mubarak!

Dag som ovan
Marie Widell; Rektor/ Förskolechef