Uppdatering för årskurs 5

Hej!

Nu är vårterminen i full gång! Under våren kommer vi använda oss mer och mer av skolans blogg för att lägga upp texter och bilder av det vi jobbar med. Detta för att öka insikten i barnens skolgång för er vårdnadshavare.

Efter jullovet introducerade vi ett nytt sätt att arbeta, med ämneslärare istället för klasslärare. Det betyder att eleverna möter fler pedagoger och får bättre kontakt med fler vuxna på skolan och också att lärarna undervisar i de ämnen de brinner mest för. Detta leder till en bättre undervisning för eleverna.

Under de månader som gått sedan terminsstarten har årskurs 5 fokuserat mycket på läsförståelse i svenskan och eleverna har verkligen jobbat på bra! Nu under veckorna fram till påsklovet jobbar vi med ett författarprojekt. Eleverna söker information, skriver faktatexter, läser böcker och får presentera sitt arbete på olika sätt. Ett sådant projekt ger eleverna möjlighet att öva på att ta eget ansvar för sitt arbete

På samma sätt får de ta eget ansvar för sitt arbete när vi avslutar ämnesområdet ”Kemi” inom NO:n med att göra faktafilmer om ett grundämne. Kanske kan en eller annan film publiceras här.

Vi hoppas att ni föräldrar tar er tid att läsa bloggen och har ni frågor får ni gärna höra av er!

Med vänliga hälsningar,
Amanda