Våran vecka v.7

Denna vecka samlades eleverna i åk 2 på vår röda matta för att själva återge vad de har lärt sig under veckan som gått. Det fanns så mycket att berätta att vi valde att dela in det i de olika ämenena.

Matematik:

På matematiken lär vi oss om vikt och längd. Vi har mätt saker i klassrummet med linjal och måttband och vi har lärt oss om meter, dm och cm.

Vi har räknat med omgruppering, det är när man tar stora tal och ändrar dem så att det blir lättare att räkna ut.

Svenska:

I svenska läser vi boken Handbok för superhjältar. Den handlar om Lisa som är en superhjälte och blir mobbad för sina öron. Varje vecka lär vi oss nya ord som finns i boken, denna veckan har vi lärt oss sick sack, slips och porträtt.

Vi har skrivit om vilka andra superhjältar det finns och vad de har för krafter. Sedan fick vi skriva om vilken superhjälte vi själva hade velat vara om vi fick välja en. Här är några bilder på de texter vi skrev och bilder vi ritade till.

NO:

Vi läser om rymden, förra veckan skrev vi faktatexter om solen. Denna veckan har vi lärt oss om månen, vi har lärt oss att det ser ut som att månen ändrar form för att solen lyser på månen och vi ser bara den sida som solen lyser på.

Nedan är några av tvåornas målningar av galaxer.

SO:

På SO lektionerna läser vi om Sverige. Sverige har yttrandefrihet och monarki – det betyder att vi har kung eller drottning. Vår kung heter Karl XVI Gustav.

Vi har också lärt oss att man inte får jobba i sverige om man är yngre än 14 år gammal, men förr i tiden jobbade barn 11 timmar om dagen.

Vi hoppas att vi lär oss lika många spännande saker nästa vecka!